Bouwens zorgt voor een bijzonder afscheid dat helemaal bij u past:
een weergave van het leven

INTIEM EN BESLOTEN

Al is de uitvaart in kleine, besloten kring, juist dan is het de uitdaging er iets moois en intiems van te maken. Een afscheid in huiselijke kring met de meest naasten verzameld rondom de baar. De lievelingsmuziek op de achtergrond en samen de herinneringen delen aan een bijzondere tijd samen. Voordat wij vertrekken naar de begraafplaats sluiten wij met elkaar de kist, een moment om nooit te vergeten …

KERKELIJK AFSCHEID

In de traditie waarin u bent opgegroeid, kan ook het afscheid plaatsvinden. Kerkbezoek is onderdeel van uw leven en u bent bekend met de voorganger en de voorganger met u. Het voelt dan ook goed dat hij of zij voorgaat tijdens het afscheid. En ook als het contact met de kerk de laatste jaren misschien is verwaterd, is het toch fijn om op het kwetsbare moment van afscheid nemen terug te vallen op oude, vertrouwde rituelen. De verhalen uit de Schrift in combinatie met het verhaal van het leven zijn een bron van kracht om verder te gaan.

HELEMAAL OP MAAT

Het hele leven hield u de regie in handen, zo ook bij het afscheid. In de kracht van uw leven is daar het (onverwachte) einde. Iedereen is bedroefd en de verslagenheid is groot. Er is behoefte aan houvast. Het afscheid is een weerspiegeling van het leven: foto’s en liefdevolle woorden geven beeld aan de vele, mooie en dierbare herinneringen. De bijzondere locatie geeft verbinding met wat er is geweest. De zon schijnt, allemaal witte bloemen. Na afloop gaat iedereen met een warm gevoel naar huis.

PUBLIEKE UITVAARTEN

Jarenlang heeft u de publieke sector gediend, vandaar dat ook uw afscheid een publiek karakter krijgt. Hoe maken wij een onderscheid in een afscheid voor de grote gemeenschap en in een persoonlijk afscheid in besloten kring voor de (vele) genodigden? Hoe en wanneer wordt het overlijden wereldkundig gemaakt? De NOS staat klaar om (live) verslag te doen. Samen zorgen wij ervoor dat u toch uw eigen afscheidsmoment heeft en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over alle extra aandacht van buitenaf. Al is het afscheid publiek, wij maken het juist voor u bijzonder.

AFSCHEID IN HET BUITENLAND

Op vakantie in het buitenland, iedereen ontspannen, en plotsklaps is daar het einde. De ontreddering is groot en waar begin je dan? Wat moeten wij doen? Wie regelt dat u weer terugkomt naar huis? Of als u in Nederland overlijdt en graag begraven wordt in uw geboorteland? Al het papierwerk leidt dan af van waar het echt omgaat, de verbinding met hem of haar die is heengegaan. Wij staan voor u klaar …

SOBERE UITVAART

Voor uw afscheid heeft u weinig wensen, als het maar netjes en verzorgd is. Vooral niet te veel toeters en bellen. Er wordt gekozen voor de meest eenvoudige kist en het budget wordt nauwgezet in de gaten gehouden. Waarom meer uitgeven dan nodig is? De kleine kring genodigden wordt gebeld om bij het afscheid aanwezig te zin. Men neemt een enkele bloem mee en er is een kort samenzijn in de aula van het crematorium met niet te veel toespraken. Een bescheiden uitvaart kan ook heel mooi zijn.

MEDISCHE WETENSCHAP

Indien iemand ervoor kiest zijn of haar lichaam ter beschikking te stellen van de medische wetenschap, dient dit tijdig bij leven geregeld te worden. Op het moment van overlijden draagt het ziekenhuis zorg voor het vervoer naar het mortuarium. Toch kan er dan wel een afscheidsceremonie plaatsvinden. Ook kan de behoefte bestaan rouwbrieven te versturen of een advertentie te plaatsen. Wij kunnen namens u de akte van overlijden regelen bij de gemeente. Deze is immers nodig voor de afwikkeling van de nalatenschap. Hoe bescheiden onze rol op dat moment ook is, u kunt gerust een beroep op ons doen.

    Bel mij terug

    Vul uw naam en telefoonnummer in, dan bellen wij u spoedig. Of bezoek onze contactpagina voor een vraag, het aanvragen van een brochure of een wensenboekje.

      Bel mij terug

      Vul uw naam en telefoonnummer in, dan bellen wij u spoedig. Of bezoek onze contactpagina voor een vraag, het aanvragen van een brochure of een wensenboekje.