Geschiedenis Bouwens Uitvaarten

Standbeeld J.G.G.A. Bouwens

Bouwens is een familiebedrijf dat is opgericht in Amsterdam op 13 november 1927. Voortvloeiend uit de werkzaamheden als koster binnen de Maria Magdalena kerk is de heer J.G.J.A. Bouwens destijds gestart met het verzorgen van katholieke begrafenissen. Crematies – wettelijk pas toegestaan in Nederland sinds 1955 – kwamen destijds nog niet voor. Door zijn motto ‘semper paratus’ – altijd klaarstaan voor anderen – en door zijn werk nauwgezet en tot in de puntjes te verzorgen, verwierf hij een goede naam. 

Maria Magdalena Kerk Amsterdam

Uit respect voor datgene wat zijn vader tot stand wist te brengen en de onmisbare rol van zijn moeder, wakend over de telefoon, nam de oudste zoon de heer J.J.A. Bouwens, het roer in 1959 over. Hij deed dit om de toekomst van zijn ouders veilig te stellen en te trachten de onderneming verder uit te bouwen. In de jaren zeventig is het bedrijf verhuisd naar de huidige vestiging aan de Startbaan in Amstelveen.

Zwarte paraplu

In 1993 is er een tweede uitvaartcentrum geopend in Uithoorn. Deze locatie werd op 5 mei 2006 – de honderdste geboortedag van de oprichter – uitgebreid met het eerste crematorium in Nederland gerund en vernoemd naar een familie: Crematorium Bouwens.

Handen Clemens Bouwens

“Wat is er mooier dan er voor elkaar te zijn, juist op de momenten dat je medemens het het moeilijkst heeft?”

Clemens Bouwens

De derde generatie Bouwens heeft het bedrijf in 2003 overgenomen. Geïnspireerd door de vorige generaties werd de heer Clemens Bouwens – bewust of onbewust – hiertoe geroepen.

Kist 2

Inmiddels bestaat Bouwens uit een team van 30 toegewijde mensen. Onze jarenlange ervaring zorgt voor deskundig advies over de begrafenis of crematie. Wij kennen de etiquette. In deze tijd staan wij nog steeds dag en nacht voor u klaar.

    Bel mij terug

    Vul uw naam en telefoonnummer in, dan bellen wij u spoedig. Of bezoek onze contactpagina voor een vraag, het aanvragen van een brochure of een wensenboekje.

      Bel mij terug

      Vul uw naam en telefoonnummer in, dan bellen wij u spoedig. Of bezoek onze contactpagina voor een vraag, het aanvragen van een brochure of een wensenboekje.