Logo Bouwens Uitvaarten

Bouwens is een familiebedrijf dat is opgericht in Amsterdam op 13 november 1927. Voortvloeiend uit werkzaamheden als koster binnen de Maria Magdalena kerk is de heer J.G.J.A. Bouwens destijds gestart met het verzorgen van katholieke begrafenissen. Crematies – wettelijk pas toegestaan in Nederland sinds 1955 – kwamen destijds nog niet voor. Door zijn motto ‘semper paratus’ – altijd klaarstaan voor anderen – en door zijn werk nauwgezet en tot in de puntjes te verzorgen, verwierf hij een goede naam.

Uit respect voor datgene wat zijn vader tot stand wist te brengen en de onmisbare rol van zijn moeder, wakend over de telefoon, nam de oudste zoon, de heer J.J.A. Bouwens, het roer in 1959 over. Hij deed dit om de toekomst van zijn ouders veilig te stellen en te trachten de onderneming verder uit te bouwen. In de jaren zeventig is het bedrijf verhuisd naar de huidige vestiging aan de Startbaan in Amstelveen. In 1993 is er een tweede uitvaartcentrum geopend in Uithoorn. Deze locatie werd op 5 mei 2006 – de honderdste geboortedag van de oprichter – uitgebreid met het eerste crematorium in Nederland gerund en vernoemd naar een familie: Crematorium Bouwens.

De derde generatie Bouwens heeft het bedrijf in 2003 overgenomen. Geïnspireerd door de vorige generaties werd de heer Clemens Bouwens – bewust of onbewust – hiertoe geroepen.

Wat is er mooier dan er voor elkaar te zijn, juist op de momenten dat je medemens het het moeilijkst heeft?

Inmiddels bestaat Bouwens uit een team van 30 toegewijde mensen. Onze jarenlange ervaring zorgt voor deskundig advies over de begrafenis of crematie. Wij kennen de etiquette. In deze tijd staan wij nog steeds dag en nacht voor u klaar.